Det var så här

det började..

Familjen hade under många, många år letat efter något meningsfullt och gemensamt att ägna sitt liv åt. Tiden rann iväg och drömmen kom allt längre bort. Men plötsligt en dag hände det, familjen formligen snubblade in i den gamla halvsovande Hotell Prinsen, det var en tilltufsad, dammig, men gladlynt herre de stod öga mot öga med. Namnet Prins Carl, kunde man läsa i den luggslitna militärkragen. Vid hans sida stod vakthunden Alexander den tunge, en fyrbent bjässe med gigantiska öron, ständigt på vakt men alltid redo för att bjuda in sina fyrbenta vänner till vattenskålen.

Om mig

Prins Carl

Jag är återigen tillbaka till detta kära hotell, dels för att vaka över familjen och deras gäster men även för att utröna att den gamla legenden om hotellet verkligen är sann.  

Legenden lyder:  

Ett uråldrigt vinterpalats sägs finnas i hotellets väggar, 1888 då hotellet byggdes, hittades spår av vackra silver- och guldföremål.  

Allt tystades ned, när jag Prins Carl och familjen flyttade in 2019 vaknade den gamla historien till liv igen. Enligt order från mig, självaste Prins Carl, söker vi nu efter tecken som kan bekräfta att historien bär sanning. Prins Carl själv har klargjort att han gjort sig hemmastadd på sitt hotell och ansvarar för efterforskning och renovering.

Min historia

Vem är jag Prins Carl?  

Gustav V:s yngre bror prins Carl, hertig av Västergötland, kom att påverka framtiden för flera kungahus runtom i Europa. Carl föddes 27 februari 1861 i Arvfurstens palats som tredje son till blivande kung Oscar II och drottning Sofia. I Uppsala läste prinsen historia, filosofi, nationalekonomi och statskunskap och var ”farbror” i kören Orphei Drängar, innan han valde att göra karriär som kavallerist. Han avslutade sina studier vid krigshögskolan som nummer två och avancerade snabbt i graderna; generalstabsofficer, överste och sekundchef för Livgardet till häst, Generalmajor, general och inspektör för kavalleriet. Gardets ljusblå uniform gav honom snabbt smeknamnet ”Blå prinsen”, och han avporträtterades iförd uniformen av Anders Zorn.  

Prinsens vänner

4fef9bb75137e847f162168502d06a8f
DSC_1930
DSC_1538
DSC_1678
DSC_1545
DSC_1873

Det finns knasiga vänner överallt som älskar att kråma sig för hotellets gäster och överraska när man minst anar det. Kära gäst, vi ber er ha överseende med dessa familjemedlemmar. Märk väl, på dagen är de blickstilla men nattetid då händer det...  

Oavsett alla tokigheter så har prinsen och familjen en önskan.


Alexander den Tunge:  

Utanför Hotellet ser du prinsens vakthund, Alexander den tunge, 240 år gammal, den största linslusen i Ystad & dessutom en hattnörd.  

  

Terrakottakrigaren Henry från Rydsgård:

I hallen möter du prinsens gamle livvakt Henry, f.d. terrakottakrigare och vän med prinsen sedan hundratals år tillbaka, alltid laddad med en grönsak.  

  

Leopold:  

Övergången till flygeln vaktas av Leopold, det gamla vinterälskande lejonet som flydde med prinsen från Afrika för att få frossa loss i den snö som inte finns i Ystad. Istället vältrar han sig i ismaskinen och kan ryta så tegelstenarna skakar.

Nyhetsbrev

 
 

Ta del av nyhetsbrev från Hotell Prins Carl. Få reda på vad som händer

på hotellet och i Ystad .

Hamngatan 8, 271 43 Ystad

E-mail: info@prinscarl.se

Telefon: +46 (0)411-73750